MINIMUM KØB 6 FLASKER
LEVERING 1-3 HVERDAGE
SPAR OG KØB EN KASSE AF DIN FAVORIT
GAVEKASSER - DANSK ØKOLOGISK ØL

Brygmester Pias ØL-pandekager 2

Opskrift på Brygmester Pias ØLpandekager

Mel. Start med 2 dl., juster for konsistens med yderligere op til 1,5 dl mel, eller mindre, når alle ingredienser er rørt i.
Øl, 33 cl mørk øl, Primo Dubbel eller Jule Bob Dark Ale
25g smør (smeltet)
1,5 dl mælk
1 spk sukker
salt (tilsmages) Jeg foreslår ½ tsk.

 

Fyld 2 dl. mel i en skål (du skal ca bruge ca 225 gram til denne opskrift)
tilsæt 1 øl 0,33L og rør sammen med piskeris.
tilsæt mælken og det smeltede smør + 1 spk sukker.
Det vigtige er at konsistense er tyktflydende så den hænger som en tyk sovs på skeen.

 

Det er let at justere konsistensen med væske eller mel. Tilsæt 1 dl.-1,5 dl. mel mere og rør godt. Når du er tilfreds.... nu skal dejen tilsmages med salt hvis du bager med det samme. Lader du dejem hvile i 1,2,12 eller 24 timer så undlad at tilsætte saltet, men smag dejen til når den skal bruges. Denne opskrift har ikke tilsat æg, eller hævmiddel, men der kan tilsættes et æg til opskriften som vil giv en mindre øl-agtig smag. Hviletiden for dejen har indflydelse på det endelige resultat, hvis altså man kan vente på det.

 

Drys feks ½ tsk salt i dejen og rør. Den første pandekange steges på panden evt med fedtstof hvis du ikke bruger en pande med belægning eller jernpande der kan stege tørt. Smag på pandekagen om der skal mere salt i. Hvis du har brug for sødere pandekager tilsætter du bare lidt mere sukker. Når den smager perfekt, er du klar til at stege resten. Øllet gør pandekagerne mere sprøde og de får en lækker maltet duft og smag.

 

Jeg er vild med pandekager, og har brugt min egen øl Primo dubbel, som netop har en maltet smag med let sødme. 
Enhver undskyldning for at lave pandekager virker for mig :))

God fornøjelse !   
Pia Winther Bargholz