MINIMUM KØB 6 FLASKER
LEVERING 1-3 HVERDAGE
SPAR OG KØB EN KASSE AF DIN FAVORIT
GAVEKASSER - DANSK ØKOLOGISK ØL

Ølbraserede svinekæber med PRIMO Dubbel

Svinekæber – Øl-braiserede med PRIMO Dubbel

Arbejdstid 30 min, samlet 2 timer.
Antal pers 4. Holdbarhed 2 dage på køl. Kan fryses.


Ingredienser
8 svinekæber
1 tsk smør
2 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
1 porre, skåret i tynde ringe
3,3 dl Primo Dubbel (mørk øl)
3 dl grøntsagsbouillon
2 spsk tomatpuré
3 gulerødder(ca.), i tern
½ selleriknold i tern
3-4 laurbærblade
2 stængler frisk rosmarin
3 stængler frisk timian
sort peber, friskkværnet
Derudover
Salt (smage til)
1 spsk smør, koldt


Til servering og anretning
40 g valnødder
0,50 dl bredbladet persille, finthakket (evt andre friske urter)


Fremgangsmåde:
Fjern sener fra svinekæberne og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Brun svinekæberne af i smør i en gryde og sæt dem derefter til side på en tallerken.
Kom løg, hvidløg og porre i gryden og sauter det ved middelvarme, til løg og porre bliver klare.
Tilsæt det brunede kød, mørk øl, grøntsagsbouillon, tomatpuré, gulerødder, laurbærblade, rosmarin, timian og sort friskkværnet peber.
Sæt låg på gryden og lad det simre svagt i 1,5 time ved lav varme. Kødet skal være helt mørt.
Tag laurbærblade, rosmarin og timiankviste op af gryden.
Smag til med salt, friskkværnet peber og rør en spsk. koldt smør i gryden. 


Servering
Hak valnødder og persille. Drys blandingen over den færdige ret. 
Server de braiserede svinekæber med fx. en lækker Kartoffelmos (evt kartoffel-sellerimos)
Tip. Man kan også bruge nakkefilet som alternativ til svinekæber.


Velbekomme!
Pia Winther Bargholz